Κατηγορία: Λευκός, ξηρός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay 100%
Αμπελώνας: Αμπέλια στην Ορεινή Αιγιαλεία. Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση για 3 ώρες περίπου. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές από επιλεγμένες ζύμες, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρασί παραμένει με τις λάσπες του για 4 με 5 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο αναδεύεται ήπια.
O Χαρακτήρας: Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις. Αρώματα ανανά, ώριμου ροδάκινου και μελιού. «Γεμάτο» στόμα με τραγανή οξύτητα στο στόμα. Φρουτώδης επίγευση. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR