Κατηγορία: Οίνος ερυθρός φυσικός γλυκός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυροδάφνη 70%, Κορινθιακή 30%
Αμπελώνες: Hμιορεινή ζώνη Πατρών 300 - 500 μ.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια μετά την παραλαβή ζυμώνουν και εκχυλίζουν στη δεξαμενή 4 περίπου ημέρες υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Στην συνέχεια διεκόπτεται η αλκοολική ζύμωση με την προσθήκη αλκοόλης διατηρώντας έτσι ένα μέρος των σακχάρων του σταφυλιού στο τελικό προϊόν. Ο συγκεκριμένος οίνος ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για να αναπτύξει το σύνθετο άρωμά του.
Δυναμικό παλαίωσης: Έτοιμο για κατανάλωση τώρα, αλλά και με μεγάλη ικανότητα περαιτέρω παλαίωσης.
Ο χαρακτήρας: Ερυθρό χρώμα με κεραμιδένιες ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνονται χαρακτήρες αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνο, σύκο σταφίδα). Γευστικά είναι ζεστή, γλυκιά με υποψία τανινών που δίνουν δομή. Συνοδεύει αλμυρά πιάτα (τυροκαφτερή), γλυκά σιροπιαστά και φρούτα.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR