Κατηγορία: Οίνος λευκός ξηρός, ποικιλιακός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Βιδιανό 80%, Αηδάνι 20%
Αμπελώνας: Ορεινοί αμπελώνες της επαρχίας Καλαβρύτων. Τρύγος τέλη Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Προσεκτική παραλαβή και μεταχείριση των σταφυλιών. Ολιγόωρη προζυμωτική εκχύλιση των στεμφύλων με το γλεύκος. Στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες. Αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια με τις λεπτές λάσπες της ζύμωσης.
Ο χαρακτήρας: Άχυρο κίτρινο χρώμα. Αρώματα τροπικών φρούτων, πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών με βοτανικές και βουτυράτες νότες. Κομψό με τονισμένη οξύτητα. Φρουτώδης επίγευση.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR