Κατηγορία: Oίνος λευκός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%.
Αμπελώνας: Παλιοί κυπελλοειδείς από την ξηροθερμική ζώνη της Αττικής. Περίοδος τρυγητού: Αρχές Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Προσεκτική παραλαβή και μεταχείριση των σταφυλιών. Απολάσπωση μετά από 6 ώρες. Αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες, σε χαμηλές θερμοκρασίες με προσθήκη φρέσκης ρητίνης (πεύκου της Χαλεπίου) περίπου 0.2%
Ο χαρακτήρας: Αχυροκίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Αρώματα μαστίχας, βοτάνων και εσπεριδοειδών. Γευστικά είναι μέσου όγκου φινέτσο, δροσερό. Κυριαρχούν αρώματα μαστίχας στο στόμα. Μπορεί να παντρέψει διαφορετικά μεσογειακά παραδοσιακά πιάτα όπως ποικιλίες τηγανιτών θαλασσινών ή κρεατικών με φρέσκα λαχανικά.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR