Cavino: Λίγα λόγια ιστορίας…

Ήταν το Αίγιο της Πελοποννήσου η πόλη στην οποία γεννήθηκε η σύγχρονη οινοποιία & αποσταγµατοποιία της CAVINO.

Ήταν το 1958 όταν ο Κωνσταντίνος Αναστασίου και ο Ιωάννης ∆ούσκας, έκαναν το όραμά τους πραγματικότητα αξιοποιώντας το χαρισματικό αμπελουργικό τοπίο της περιοχής.

Πράγματι στις πλαγιές της ορεινής Αχαΐας, το ιδιαίτερο µικροκλίµα  που διαμορφώνεται ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, συμμετέχει δυναμικά στην επιτυχία της σύγχρονης οινοποιίας που συνεχίζει να αξιοποιεί επίλεκτες τοπικές και διεθνείς ποικιλίες. Ανάμεσα τους ο Ροδίτης, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης, το Αγιωργίτικο, το Μαύρο Καλαβρυτινό και φυσικά η ξακουστή Μαυροδάφνη.

Το κοσμοπολίτικο προφίλ της Cavino διαμορφώνουν το Sauvignon blanc, το Chardonnay, το Riesling, το Merlot, το Syrah και το Cabernet Sauvignon, που έχουν εγκλιματιστεί αβίαστα στο terroir της γης του Αιγίου.

Cavino: Η πορεία της στο χρόνο…

Η εταιρεία ακολουθώντας από κοντά τις σύγχρονες εξελίξεις της εποχής, εκσυγχρονίστηκε τα τελευταία χρόνια με τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής σε όλους τους τομείς της παραγωγής. Τέσσερις νέες εµφιαλωτικές γραµµές ανέλαβαν να εξασφαλίσουν την ποιότητα των οίνων και οινοπνευματωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο, και brandy), την ίδια στιγμή που κλιματιζόμενοι αποθηκευτικοί χώροι 5.000τµ ανέλαβαν την ιδανική τους φύλαξη στο χρόνο.  

Σήμερα η Cavino πιστοποιημένη µε ISO, BRC και IFS highest level, διασφαλίζει το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο εξάγοντας περισσότερο από 75% της παραγωγής της σε κρασί και ούζο, σε 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσµο..

 

Μέγα σπήλαιο: Από την γέννηση στην αναγέννηση…

Το 1999 οι τολμηροί µέτοχοι της Cavino ο Γιάννης και ο Θόδωρος Αναστασίου δημιούργησαν ένα νέο αμπελώνα 100 στρεμμάτων  με σκοπό να παράγουν οίνους premium πολύ υψηλού ποιοτικού επιπέδου και παγκόσµιας κλάσης και βεληνεκούς.

Με τις ευλογίες του Μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου (Grand Cave), ένας φροντισμένος αµπελώνας δεσπόζει σήμερα σε υψόµετρο 800 µέτρων πάνω από τη θάλασσα, µέσα στο φαράγγι της αµπελουργικής περιοχής των Καλαβρύτων.

Με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και άρτιες υποδοµές logistics, το έμπειρο αµπελο-οινικό team µε συνεχείς πειραµατισµούς σε νέους κλώνους ποικιλιών και σύγχρονες μεθόδους οινοποιήσης, δίνει συνεχώς νέα ώθηση στην εταιρεία και σχεδιάζει με γνώση και ενθουσιασμό το οινικό µέλλον της Cavino.   

Ταυτόχρονα ένα ισχυρό τµήµα πωλήσεων και µάρκετινγκ, της επιτρέπουν να κοιτάζει µε εµπιστοσύνη και σιγουριά την παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά, δικαιώνοντας απόλυτα την  ηγετική θέση που κατέχει σήμερα στον οινοποιητικό κλάδο.

Η προσήλωσή μας στα προικισμένα σταφύλια της Αιγιάλειας και στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά, επιβραβεύεται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισµούς από καταξιωµένους οινοκριτικούς και γευσιγνώστες.

Η Cavino το 2009 διακρίθηκε ως το καλύτερο ελληνικό οινοποιείο από το έγκριτο International Wine & spirits UK ενώ  για δύο συνεχείς χρονιές το 2018 και 2019 έλαβε την διάκριση του Πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στον κλάδο.

Η εξέλιξη της δυναμικής οινοποιίας της Cavino είναι αδιαμφισβήτητη. Με προσήλωση στις παραδοσιακές αξίες της οινοπαραγωγής, με άριστο εξοπλισμό, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα τοπικά οινοποιεία μέσα στις αμπελουργικές ζώνες, υπόσχεται να παραμείνει ο χρυσός πρεσβευτής της διονυσιακής μας χώρας…  

Η μεθυστική πορεία  συνεχίζεται…