Κατηγορία: Οίνος ερυθρός ηµίγλυκος.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο 70%, Syrah 20%, Cabernet Sauvignon 10%
Αµπελώνας: Ηµιορεινές ζώνες της Πελοποννήσου, υψόµετρο 350 - 700 µέτρα. Τρύγος µέσα - τέλη Σεπτέµβρη.
Οινοποίηση: Προσεκτική παραλαβή και µεταχείριση των σταφυλιών. Κλασσική ερυθρά οινοποίηση µε εκχύλιση για 8 περίπου ηµέρες υπό ελεγχόµενες συνθήκες. Ακολουθεί µηλογαλακτική ζύµωση.
Ο χαρακτήρας: Καλής έντασης ερυθρό χρώµα. Αρώµατα κόκκινων φρούτων και µαρµελάδων. Γευστικά είναι γλυκερό µε βελούδινες ταννίνες που κρατούν γευστική ισορροπία. Το τελείωµά του είναι ευχάριστο, φρουτώδες. Μπορεί να συνοδεύσει κρέατα µε γλυκόξινες γεύσεις όσο και πιάτα µε έντονα µπαχάρια.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR