Κατηγορία: Οίνος λευκός ξηρός, Αχαΐα
Ποικιλιακή σύνθεση: Λαγόρθι 45%, Riesling 55%
Αμπελώνες: Oρεινή Αιγιάλεια υψόμετρο 750 - 900 μ.
Οινοποίηση: Συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών. Προζυμωτική εκχύλιση 3-5 ώρες. Στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες. Αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές λάσπες της ζύμωσης εφαρμόζοντας τακτική, ήπια ανάδευση.
Ο χαρακτήρας: Έντονος αρωματικός χαρακτήρας εξωτικών φρούτων με ήπια μεταλλικότητα (κυρίαρχα στοιχεία της ποικιλίας Riesling σε ήπιο μεσογειακό terroir). Στόμα με διακριτική οξύτητα και καλή αίσθηση όγκου (επίδραση της ποικιλίας Λαγόρθι). Το τελείωμα στο στόμα αφήνει δροσερή αίσθηση τροπικών φρούτων. Συνοδεύει σαλάτες με φρέσκα λευκά τυριά, θαλασσινά και λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες.
Yield | Award | Competition | Country |
---|---|---|---|
2017 | GOLD | BERLINER WEIN TROPHY 2018 | GERMANY |
Yield | Award | Competition |
---|---|---|
2017 | GOLD | BERLINER WEIN TROPHY 2018, GERMANY |
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR