Κατηγορία: Οίνος orange, ΠΓΕ Αχαϊα
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 50% - Μαλβάζια 50%
Αμπελώνας: Ορεινοί αμπελώνες Καλαβρύτων
Οινοποίηση: Τα σταφύλια εκραγίζονται και προσεκτικά οδηγούνται σε καινούργια δρύινα βαρέλια 400 λτ για αλκοολική ζύμωση, παρουσία των στεμφύλων. Μία εβδομάδα περίπου μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης ο οίνος εκροής απομακρύνεται από τα στερεά του σταφυλιού, κλείνουμε τα βαρέλια και οδηγούμε ξανά τον οίνο στα ίδια βαρέλια. Εκεί παραμένει για 16 μήνες όπου ολοκληρώνεται μηλογαλακτική ζύμωση και ο οίνος ωριμάζει και εξελίσσεται φυσικά. Κατόπιν ο οίνος μεταγγίζεται προσεκτικά και εμφιαλώνεται χωρίς την προσθήκη οινολογικών προϊόντων, αλλά και χωρίς οποιοδήποτε φιλτράρισμα. Ο οίνος παραμένει περίπου άλλους 24 μήνες στη φιάλη ώστε να αναπτύξει την πολυπλοκότητα και την ωριμότητά του.
Ο χαρακτήρας: Ανοιχτό πορτοκαλί με καφέ αποχρώσεις. Στην μύτη διακρίνονται λευκά αποξηραμένα λουλούδια, μπαχάρια, με βοτανικές ορυκτές και καβουρδισμένες νύξεις. Στο στόμα φρέσκο και φινέτσο με στρογγυλεμένες τανίνες και οξύτητα που του δίνουν δομή πολυπλοκότητα και δυναμική παλαίωσης. Μακρύ και δροσερό τελείωμα.
CAVINO WINERY & DISTILLERY S.A.
GEFIRA MEGANITI, 25100 AIGIO, GREECE
TEL: +30 26910 72003, +30 26910 72004
FAX: +30 26910 71201
E-MAIL: CONTACT@CAVINO.GR